CHP GENEL BAŞKANINA AÇIK MEKTUP

Son Güncelleme : 01 Mayıs 2018 04:05
CHP GENEL BAŞKANINA AÇIK MEKTUP

ADD Kurucu üyesi, 4. Genel Başkanı Prof. Dr. Özer Ozankaya, gelişmelerden rahatsız . CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na bir mektup yazıp, sosyal medya sayfasında yayınladı. Okurlarımıza aktarıyoruz.

Sayın Kemal Kılıçdaroğlu,

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı

Sayın Genel Başkan,

Sık kullanmakta olduğunuz “Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandıracağız” sloganının sakıncasını dikkatinize sunmama izninizi dilerim.

Yakın geçmişte, kitap ve makalelerimde birkaç kez dikkatlere sunmuştum; bu seçimler ortamında daha çok söylenip zihinlerde yer etmesini önlemek amacıyla bir kez daha belirtmek zorunda kaldığım için üzgünüm.

Saygıdeğer Genel Başkan,

“Cumhuriyet” zaten “demokrasi” demektir;  biri Arapça, öbürü Yunanca. Demek ki

“Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandıracağız” sözü, bir yinelemedir.

Ama bu parlak görünümlü yineleme, kendilerine “2. Cumhuriyetçi” diyen, gerçekte tüm demokratik kurumlarıyla Atatürk Cumhuriyetini yıkmak isteyen BOP sömürgeciliği hizmetindeki Atatürk düşmanlarının, “Atatürk cumhuriyet kurdu, demokrasi kurmadı” karalaması eşliğinde oluşmuştu.

BOPçular bu karalamayı yaparak yol açmak istedikleri kavram kargaşası ortamında , asıl olarak, ATATÜRK’ÜN GENÇLİĞE EMANET ETTİĞİ “CUMHURİYET”İN DEĞERİNİ DÜŞÜRMEK KASTINI GÜDÜYORLARDI!

Ama “Cumhuriyet demokrasi değil” yanlışını zihinlere yerleştirmeğe girişen BOPçular, kendi tuzaklarına düştüler, çünkü kendilerine bula bula ancak “2. Cumhuriyetçi” adını takabildiler; bu bile “Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandıracağız” sözünün yanlış bir yineleme olduğunu ortaya koymaya yetmiştir kanısındayım.

“Cumhuriyetimizin eksiklerini tamamlayacağız” denilirse, o doğru olur; hem de söz konusu “eksik”lerin, Atatürk’ten değil, bugün bile padişahlık alalaması yapan din sömürücüsü, İngiliz, ABD mandacılarının ve onların yolundan gidenlerin ulusumuza Cumhuriyeti, yani ulusal egemenlik düzenini, yani demokrasiyi haram etmek isteyen, ve bugün çok azıtmış olan “tek adamcı” ların neden olageldiği eksikler olduğu anlatılmış olur. Komünist örgütlenmenin de demokrasini gereği olmadığı, “demokrasi kuramı” içinde çok önemli, çok kayda değer gerekçeleri olduğu, dünyadaki gelişmelerle kanıtlanmış bir gerçektir, kanısındayım.

Atatürk’ün iki kez yolunu açtığı çok partili siyasal yaşamı kimlerin engellediğini, 1950’den sonra da aynı demokrasi düşmanlarının nasıl baltaladığını herkes biliyor!

Sonuç olarak, Atatürk’ün bugüne değin bilinen tüm siyasetçilerden daha demokrat olduğu her tutarlı insanın bildiği bir gerçektir.

TÜRK GENÇLİĞİNE EMANET BIRAKTIĞI CUMHURİYET DE, TÜM UYGAR İNSANLIĞA ÖRNEK OLACAK DEĞERDE BİR DEMOKRASİ ANITIDIR!

Saygılarımla.

Prof. Dr. Özer Ozankaya

ADD Kurucu Üyesi

Dördüncü Genel Başkanı

Ulusal egemenlik öyle bir ışıktır ki, ona karşı çıkanları yakar, yok eder İlgili haber için tıklayın.

Ulusal egemenlik öyle bir ışıktır ki, ona karşı çıkanları yakar, yok eder

Etiketler: CHP, Kılıçdaroğlu, 2. Cumhuriyetçiler, Özer Ozankaya

Yorumlar (0) / Onay bekleyen (0)

Yorumunuz site yönetimi tarafından kontrol edildikten sonra görünecektir.